Še dva meseca do konca reševanja

 

MEGA kviz lahko rešujete do 15. maja, rešitve in izdelke likovnega natečaja nam lahko posredujete do 31. maja.

 

Hvala vam za poslane rešitve in čudovite izdelke likovnega natečaja!

 

Pri reševanju so se nam tudi letos pridružili učenci dopolnilnega pouka slovenščine v Bosni in Hercegovini.

Hvala učencem in mentorici Barbari Hanuš za poslane utrinke ...

"Najlepša slika mi je Gorica na  Vrbskem jezeru. Slika mi je všeč, ker ima svojo zgodovino. Jaz bi pripovedovala tako ... Bil je hladen zimski dan, jezero je zaledenelo, ljudje so komaj čakali, da se lahko drsajo in tudi sankajo. Nekateri se sprehajajo, nekateri sedijo. Dan je zelo svetel, tudi kakšen žarek sonca proseva. Vse je belo pa svetlo modro, ljudje se veselijo." (Aleksandra Špehar)

"Slavna slovenska »slikarica« je mojstrsko ujela idiličen poletni trenutek v vasi. Na vrtu sedi mlada lepa ženska, ki plete venec iz vrtnic. Majhni otroci  se igrajo okoli nje in ji dodajajo rože. Narava je vsa zelena in bleščeča v poletnem soncu. Slika je tako nazorno naslikana, da lahko skoraj slišite otrokove krike in cvrkutanje ptic. Na mene je naredila močan vtis, ker je res čudovita. Jaz mislim, da bi jo lahko imenovali Sreča." (Ljiljana Sukara Memon)

"Najlepša umetnina umetnice Ivane Kobilca je sigurno Kofetarica. Babica s skrivnostnim nasmehom. Simbolizira užitek in srečo v življenju v majhnih stvareh. Spominja nas, da je pomembno samo to, da pride nasmeh na tvoj obraz in v vsakem obiskovalcu zbuja občutek sreče." (Gorana Retel)

"Najljubša slika mi je Zamorka. To sliko je narisal Anton Ažbe. Ljubim barve, katere so uporabljane, zelo lepo izgleda. Nimam kaj dodati, ampak to, kar sam rekla." (Leonora Štefanac)