Nova sezona MEGA kviza

S KNJIGO V SVET: OB 60. OBLETNICI BRALNE ZNAČKE

 

Bralna značka je slovensko kulturno gibanje in prostovoljna prostočasna dejavnost, ki s programi in akcijami spodbuja k branju družine s predšolskimi otroki, osnovnošolce, srednješolce in odrasle. Osnovni cilj Bralne značke je spodbujati bralca, da bo rad bral vse življenje. Gibanje se vseskozi vključuje v strokovna in družbena prizadevanja, da bi se dvignila bralna pismenost posameznikov in družbe v celoti.

V programih Bralne značke vsako leto sodeluje okrog 140.000 bralcev. V branje se vključuje okrog 70 % osnovnošolcev, ki jih vodi več kot 7.000 mentorjev (učiteljev, vzgojiteljev, knjižničarjev). Za bralno značko berejo tudi Slovenci v zamejstvu in po svetu.

Bralna značka je edinstvena tudi v svetovnem merilu, saj se je v 60-ih letih delovanja na področju razvoja bralne kulture s svojimi programi uspešno ukoreninila v vseh starostnih skupinah prebivalstva in po vsem slovenskem prostoru.  

 

Otvoritev nove sezone kviza bo v sredo, 21. oktobra 2020, ob 10. uri, v Mestni knjižnici Ljubljana, Kersnikova ulica 2, 1000 Ljubljana.

 

V šolskem letu 2020/2021 so v MEGA kviz uvrščeni naslednji trije vsebinski sklopi:

  • S knjigo kakor danes, a nekoč nekoliko drugače
  • »Brati pomeni početi podvige.« (Tone Pavček)
  • Naš veliki bralni klub

 

Vabljeni!